Friday, May 4, 2012

Aku hnya manusia kerdil dimatanya..

Assalamualaikum dan selamat tengah pagi :D
aku hnyalah manusia kerdil dimatanya? hmm! setiap insan pn berasa begitu. i salah sorg dprdnya berasa mcm ni. tiba2 mlm ni mood jiwang. ohmy! knp yer?

okay. i nk ceritakan kisah i dkt korg semua. i mempunyai seorang abg angkt berumur 27tahun. tgl di petaling jaya. setelah beberapa thn kami kenal sbg abg dan adk. ni br contact blk stlh sekian lama tk contact. and tonight on the phone dgn dia yg sgt bermakna. abg i byk bg nsht. pengalaman dia sgt byk. pernah jmpe mcm2 org dan mcm2 perangai la dia jmpe kan. smp skrg dia takut dh utk bg hati dia dkt insan bergelar wanita. katanya takut dipermainkan lagi. knp perlu jd begitu? 

i feel sorry for him. sb i pn wanita, so rs mcm tk patut kaum wanita berbuat demikian dkt dia. klau dh ada tunang,suami, and boyfie, admit la. jgnla biar tuan pnya bdan dpt tau sndiri. i rs nk menangis bila dgr crite abg i tuh. dia suruh i tumpukan dkt stdy. okay, focus tu focus jgk bang. but i need someone to take care of me. naluria manusia itu biasa terjadi. setiap org nkkn perhatian.

AND i think i falling in love with you. sb i dh knl abg angkt i ni lama. n tk salah klau beza 5thn pn kan? abg i br crite yg abg dia bakal khwn. abg dia umur 29 n bakal wife dia sama baya i 22thn. i mmg suka lelaki lbh tua dr i. sb apa? sb tahap kematangan yg i perlukan utk beri i nsht. apa patut i buat yer? tell him about my feeling or forget it? 

if bgtau, then dia dh ada org lain dlm hatinya, buat malu pulakkn. ntahla. mungkin i tk sesuai utk dia. i tk ksh pn apa org nk ckp psl entry ni. i just share apa crite i. org nk ckap i ppuan mcm mn pn, tu hak korg kan. i tk blh nk halang, yg tanggung dosa pn korg. so, up to you. kadang2 mmg ppuan kne mula dlu. tk semua lelaki kne mulakan. terpulang dkt diri masing2. cara i jenis straight to the point. bkn selindung2. tp, bab2 mcm ni, tk blh nk straight sgt. hmm! suggest pls apa patut i buat? :'(

10 komen2 dari kengkawan:

Pirdaus Ideris said...

salam pagi bening...
teruskan je niat anda tu, klu dah jodoh xkan kemana.pe ikut gerak ati xsalah jgn ikut prasaan je

Realname Hidden said...

Farisya..salam sua kenal..firstly nak bagi tau..hm..better isya terus terang kat dia..mana tahu dia pun tengah tunggu isya..nothing wrong if women tell first about hers feeling..tak mungkin dia akan story kat isya kalau xde trust..means dia percayakan isya n y not isya luahkan je..it's better yunk..

hm hidden follow sini..happy blogging dear..

Realname Hidden said...

ops sorry terpanggil isya..(sesuka hati aku je buat nama gelaran kat orang..hehe)sorry..

saNah said...

sgt pam perasaan wakk,brdoa la hope dia boleh lihat wak sbgi jodohnya insyallah,,,,,gud luck

Farsya Shamsudin said...

Pirdaus thanks for your opinion. appreciate it :)

Gadis bertudung biru thanks ye awk. sy pn rs cm nk luahkan. tp, tkt :'(

Sanah amin. hope for it :'(

Pirdaus Ideris said...

klu rase takut jgn luah direct,mksd kite awk bagi hint kat dia.mgkn dia dpt tngkap mgkn gak dia blur..tapi besanyer klu dia da prasaan same kat awk msti dia prasan hint awk tu.hehe...just pendapat kudus je..

Pirdaus Ideris said...

klu takut cube bagi hint kat dia,mgkn dia akan tau.klu dia da prasaan same kt awk msti dia akan prasan dan respon ngan awk. just pendapat saye..hehe..

Farsya Shamsudin said...

Pirdaus huwaa! takut jgk :( klau prasaan hnya sbg seorg adk n dia ada org dh tp tkt nk bg hati dia cane lak?

Mishter Izwän said...

bg tahu je la, sy ngan gf pun beza 7thun, so no wonder la kalau korg boleh in love, apa2 pun kene la bg tahu dyer yg awk da inlove dgn dyer, tak de lah awk melepas nnti kan . mybe dyer pun ade perasaan yg sme cuma mlu nk bg tahu . be brave yerrr . thanks visit my blog

Farsya Shamsudin said...

Izwan huwaa! tkde kekuatan lagi. mcm mn ni? and sy tgk dia mcm biasa2 je dgn sy :'(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright© All Rights Reserved FarsyaShamsudin