Wednesday, June 6, 2012

Baguskah??

Assalamualaikum ;)
haaa! ni apa kes i update entry tgh2 pagi ni? buang tabiat ke? eh tidaklahh. sekadar mengisi masa lapang. dan nk mencerita satu yg kisah agak geram di pagi2 buta sebegini. brrr! blh kne darah tinggi klau hari2 mcm ni ohhh :3

kejadiannya begini. semalam pagi i saje la kcau2 kwn i. bkn seorg. tp rmai. semua kwn2 i, i kcau. tp, malangnya. semua dh tido. mcm mn nk kcau? then salah seorg dr kwn i ni kje arkitek disebuah syarikat apa ntah dan memegang jawatan sbg Construction project manager. kira dgn umur beliau, jawatan yg disandang tu dh kira bgsla. kira gaji pn ada tinggi juga.

dgn kejayaan beliau, mmg asik bertukar kereta la cite dia. kereta mitsubishi lancer yg dahulu dh eksiden. nw pkai bmw apa ntah. tk amik port. konon dgn kejayaan beliau, beliau blh sikap bongkaks dgn kwn sndiri? mmg tk dinafikan rmai girl yg hot2 mahu mendampingi beliau. rupa ala2 chinese skit. putih gebu gitu. mmg style la. dlu kami rapat tau. mmg kwn yg rapat. n i tau kwn i ni jenis playboy. umur beliau thn ni mencecah 26thn tk silap. mmg perempuan keliling pinggang la citenya.

i tk ksh pn kwn i cane. tu hal dia. yg i bengang sgt, dgn salam tk beri. dia IM i dkt fb trus tnya knp cr dia dgn ayat yg agak biadap la jgk. crite pnya crite, last word from him 'klau mls buzz dkt my wall, lupakn je k'. i dh mcm defug dia ni. sejak bila blagak mcm tu tk tau. lps dh kne ayat mcm tu. i pn apa lg. mls la nk ada kwn mcm tu. wasted my time hokay! arghh! nyampah gila la.

disini sy ingin memperingati sesama kita sndiri, sebagus mana pn kerjaya yg kita ada, jgn sesekali kita pndang rndah terhadap org lain. jgn sesekali kita megah dgn apa yg kita ada. igt, Tuhan sentiasa memerhatikan kita. tk esok, akan dtg cash diberi oleh-Nya. mungkin Tuhan tkkn tarik semuanya. atau mungkin Tuhan tnjuk dgn cara lain? kita tk tau. selamat beramal semua. loveyaall ;)

7 komen2 dari kengkawan:

nik.aisyah0905 said...

Betul. Kalau Allah nak tarik nikmat tu, sekelip mata pon boleh. Abaikan je orang macam tu. Ramai lagi orang yang lagi layak dibuat kawan :)

! ❀ ainie sempoy ❀ ! said...

nak lomo atau domain free tak?
http://purple-mommy.blogspot.com/2012/06/1st-giveaway-by-purple-mommy.html

cepat join sebelom khamis ni!!!

! ❀ ainie sempoy ❀ ! said...

erkk..kat header tu pic kamu ke?wahh..macam babydoll ,edit ke?

CikMai said...

sabo jelahhh

Farsya Shamsudin said...

nik.aisyah : tu la. bia je dia

ainie : yeahh. mn ada org asean muka doll cmtu. klau ada pn plastik surgery.

cikmai : trime kasih

Farah Shamsudin said...

betul! Kalau Allah nak tarik, kejap je tersungkur..

Farsya Shamsudin said...

Sis Farah : tau tkpe. nyampah den

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright© All Rights Reserved FarsyaShamsudin